TIJORAT BANKLARI MABLAG‘LARINI IQTISODIYOTDAGI O‘RNI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Maqolada tijorat banklari mablag‘larining milliy iqtisodiyotdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Banklarning kredit siyosati, investitsiya faoliyati va moliyaviy vositalari orqali iqtisodiy o‘sishni qo‘llab-quvvatlashdagi roli o‘rganiladi. Tijorat banklarining kichik va o‘rta biznesni moliyalashtirish, infratuzilma loyihalarini qo‘llab-quvvatlash va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi hissasi alohida e’tibor markazida. Shuningdek, raqamli bank xizmatlari va zamonaviy moliyaviy texnologiyalarning iqtisodiyotga ta’siri ko‘rib chiqiladi.