YUQORI SINFLARDA TA’LIM JARAYONINI TIL O‘QITISH TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA TASHKIL ETISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada yuqori sinflarda chet tilini o‘qitish jarayoniga raqamli texnologiyalarni integratsiyalash masalasi o‘rganiladi. Mavjud ilmiy tadqiqotlar asosida mobil til o‘rganish (MALL), kompyuter yordamida hamkorlikda ta’lim (CSCL), kengaytirilgan va virtual haqiqat (AR/VR), hamda sun’iy intellekt asosida ishlab chiqilgan til o‘rganish tizimlari (ICALL) tahlil qilinadi. Ushbu vositalarni samarali joriy etish bo‘yicha konseptual model taklif etiladi. Tadqiqot texnologiyalarning til o‘zlashtirishdagi foydali jihatlari va mavjud muammolarini ham aniqlaydi.