XX ASRNING 20-30-YILLARIDA SOVET HOKIMIYATINING “MADANIY INQILOB” SIYOSATI: MOHIYATI VA OQIBATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: 1920-30-yillarda Sovet ittifoqi tarixida jamiyat hayotining barcha sohalarida tubdan o’zgartirish, avvalo inson ongini yangi ideologik asosda shakllantirishga qaratilgan davr bo’ldi. Ushbu jarayon “madaniy inqilob” nomi bilan tarixga kirdi. Bu siyosat Iosif Stalin davrida kuchli sur’atlarda olib borildi va uning asosiy maqsadi – yangi, sodiq sovet fuqarosini yaratish edi.Abstract: the 1920s and 1930s were a period in the history of the Soviet Union, aimed at radical changes in all spheres of social life, primarily at shaping the human mind on a new ideological basis. This process went down in history under the name of the “cultural revolution”. This policy was carried out with great speed during the Iosif-Stalin era, and its main goal was to create a new, loyal Sovet citizen.