MAHALLIY FOSFORITLARDAN KIMYOVIY FAOLLASHTIRILGAN FOSFORLI O‘G‘ITLAR OLISh TEXNOLOGIYASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada Markaziy Qizilqum hududidagi mahalliy fosforitlarni kimyoviy usulda faollashtirish orqali o‘simliklar uchun o‘zlashtiriladigan fosforli o‘g‘itlar olish texnologiyasi ishlab chiqilgan. Tadqiqotda sulfat, fosfor va azot kislotalari, shuningdek karbamid bilan ishlov berish texnologiyalari tahlil qilingan. Olingan mahsulotlarning tarkibi va suvda eruvchanlik darajasi aniqlangan. Eksperimentlar asosida hosil bo‘lgan o‘g‘itlarning agronomik samaradorligi va amaliy qo‘llanish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Ushbu texnologiya import o‘rnini bosuvchi mahsulotlar ishlab chiqarish va qishloq xo‘jaligini barqaror rivojlantirishga xizmat qiladi.