BADIIY ADABIYOTDA METAFORIK IFODALARNING QO‘LLANILISHI (SHOIRA ZULFIYANING “BAHOR KELDI SENI SO‘ROQLAB..” SHE’RI ASOSIDA) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada metafora tushunchasi, turlari,  badiiy asarlarda metaforalarning ishlatilishi, uning asarda qanday vazifani bajarishi haqida o‘rganildi. Shoira Zulfiyaning ijodiga mansub she’rda ishlatilgan metaforik ifodalar tahlil qilindi, boshqa adabiyotlarda qo‘llanilgan metaforalar haqida ma’lumotlar berildi.