ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA INGLIZ TILI GRAMMATIKASINI O‘RGATISHNING SAMARALI USULLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalar yordamida ingliz tili grammatikasini o‘rgatishning samarali usullari tahlil qilinadi. Maqola an’anaviy ta’lim metodlari bilan solishtirganda, raqamli vositalarning ta’lim jarayoniga qo‘shgan ijobiy ta’sirini ko‘rsatadi. Onlayn platformalar, mobil ilovalar, sun’iy intellekt tizimlari, virtual va kengaytirilgan haqiqat texnologiyalari orqali grammatika qoidalarini o‘rganish jarayonining interaktivligi, individual yondashuvi va amaliy qo‘llanilishi yoritiladi. Shuningdek, maqolada texnologiyalar yordamida til o‘rganishni samarali tashkil etishdagi imkoniyatlar va mavjud cheklovlar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari zamonaviy texnologiyalar ta’lim sifatini oshirishda muhim rol o‘ynashini, shu bilan birga, ularni ta’lim jarayoniga samarali integratsiya qilish zarurligini ta’kidlaydi.ANNOTATION This article analyzes effective methods of teaching English grammar using modern technologies. It highlights the positive impact of digital tools on the learning process compared to traditional teaching methods. The article discusses how online platforms, mobile applications, artificial intelligence systems, as well as virtual and augmented reality technologies enhance the interactivity, individual approach, and practical application of grammar learning. Additionally, the study examines the opportunities and existing limitations in organizing effective language learning through technology. The findings emphasize the significant role of modern technologies in improving the quality of education and the necessity of their effective integration into the teaching process.