ICHKI ISHLAR ORGINLARI XODIMLARIGA KUCH VA VOSITALARNING JANGOVAR VA JISMONIY TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISHNING ASOSIY VAZIFALARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ichki ishlar organlari xodimlarining kuch va vositalarini jangovar va jismoniy tayyorgarlikni takomillashtirish bugungi kunda eng muhim yo‘nalishlardan biri bo‘lib, u xodimlarning samarali va tezkor harakat qilish imkoniyatlarini oshiradi. Mazkur maqola ichki ishlar organlarining jismoniy tayyorgarlik va jangovar ko‘nikmalarni oshirishga qaratilgan vazifalari, kuch va vositalarni rivojlantirish uchun qo‘llanilayotgan metod va usullarni chuqur o‘rganishga bag‘ishlangan. Shu bilan birga, ichki ishlar xodimlari uchun jismoniy tayyorgarlik dasturlari va ularni zamonaviy texnologiyalar bilan uyg‘unlashtirish yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida ushbu yo‘nalishda mavjud muammolar, kamchiliklar va ularni bartaraf etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.Annotation. The improvement of combat and physical training tools and methods for internal affairs officers is one of the most critical areas today, as it enhances their ability to respond effectively and swiftly. This article is dedicated to an in-depth study of the tasks aimed at enhancing the physical and combat skills of internal affairs officers, focusing on the development of relevant tools and methods. Additionally, the article analyzes physical training programs for internal affairs officers and explores ways to integrate them with modern technologies. The research identifies existing issues and shortcomings in this area and provides practical recommendations for addressing them.