IMKONIYATI CHEKLANGAN YOSHLAR UCHUN MOSLASHTIRILGAN KURASH MASHG'ULOTLARI: METODIKALAR VA TEXNIKALAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya :Ushbu maqola imkoniyati cheklangan yoshlar uchun kurash mashg'ulotlarini tashkil etishning zamonaviy metodikalari va texnikalarini o'rganadi. Maqolada turli xil imkoniyat cheklovlariga ega bo'lgan yoshlarning jismoniy va psixologik xususiyatlari hisobga olingan holda mashg'ulotlarni moslashtirishning pedagogik tamoyillari ko'rib chiqiladi. Shuningdek, xavfsizlikni ta'minlash, motivatsiyani oshirish va inklyuziv muhit yaratishga qaratilgan amaliy tavsiyalar keltiriladi.Annotation :This article explores contemporary methodologies and techniques for organizing wrestling training for young people with disabilities. The pedagogical principles of adapting training, taking into account the physical and psychological characteristics of young people with various disabilities, are examined. Practical recommendations aimed at ensuring safety, increasing motivation, and creating an inclusive environment are also provided.