AYOL OQINLAR IJODIDA FOLKLOR VA MIFOLOGIYA: UVAYSIY VA NODIRA IJODIY MEROSI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yorqin namoyandalari bo‘lmish ayol oqinlar - Uvaysiy va Nodira ijodida folklor va mifologik elementlarning ifodalanish xususiyatlari o‘rganiladi. Ayol ongidagi qadimiy timsollar, xalqona obrazlar va marosimiy motivlar badiiy matnlar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda she’riy asarlardagi pari, ajdaho, dev, qush, daraxt singari mifologik obrazlar bilan bir qatorda xalq turmushi, urf-odatlari, ayol dunyoqarashi va ma’naviy merosning adabiy ifodasi yoritiladi.