VIRUSLI GEPATIT “C” NING YANGI ZAMONAVIY DAVOLASH USULLARI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada virusli gepatit “C” (VG-C) infeksiyasining zamonaviy davolash usullari, xususan to‘g‘ridan-to‘g‘ri ta’sir qiluvchi antiviral (DAA) preparatlar, ularning samaradorligi, afzalliklari va klinik tajribadagi qo‘llanilishi tahlil etilgan. Ilgari qo‘llanilgan interferon asosidagi terapiyalar bilan solishtirib, zamonaviy davo strategiyalari bemorlarning sog‘ayish darajasini oshirgani, davolash davomiyligi va yon ta’sirlarining kamayganligi ilmiy adabiyotlar asosida yoritilgan. Shuningdek, maqolada klinik tadqiqotlar, davo monitoringi, farmakologik yondashuvlar, shuningdek, kasallikni erta aniqlash va oldini olish masalalari ham ko‘rib chiqilgan.