MAQOLA NOMA:HAZM A’ZOLARI TIZIMI KASALLIKLARIDA HAMSHIRALIK PARVARISHI: KASALLIKNI BOSHQARISHDA KOMPLEKS YONDASHUV (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Hazm a’zolari tizimi kasalliklari dunyo bo‘yicha eng keng tarqalgan kasalliklar qatoriga kiradi. Bunday kasalliklarda bemorlarni parvarish qilishda hamshiralar muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada gastrit, yara kasalligi, yallig‘lanishli ichak kasalliklari (YIK), jigar sirrozi va yo‘g‘on ichak saratoni kabi kasalliklarda hamshiralik parvarishi yoritilgan. Parvarish jarayonida zamonaviy, dalillarga asoslangan yondashuvlar, bemorga ovqatlanish, gigiyena, ruhiy holat va dori vositalarini tushuntirishda yordam berish muhim hisoblanadi.