ALLERGIYAGA QARSHI DORI VOSITALARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Allergiya – bu organizmning begona moddalarga (allergenlarga) haddan tashqari reaktiv javob berishidir. Allergik kasalliklar global sog‘liq muammosi bo‘lib, millionlab insonlar hayot sifatiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Allergiyaga qarshi dori vositalari (antigistaminlar, kortikosteroidlar, mast hujayra stabilizatorlari va boshqalar) ushbu kasallikni nazorat qilishda muhim o‘rin tutadi.