DORI VOSITALARI TARKIBIDAGI RUX(II) VA KALSIY(II) IONLARINI ANIQLASH USULLARINI ISHLAB CHIQISH VA VALIDATSIYA QILISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Rux (Zn²⁺) va kalsiy (Ca²⁺) ionlari farmatsevtik preparatlarda keng qo‘llaniladi. Rux antioksidant, immun tizimini kuchaytiruvchi va regeneratsiyani tezlashtiruvchi xususiyatlarga ega. Kalsiy esa suyak to‘qimalarining mustahkamligi, yurak faoliyati va mushak qisqarishida muhim rol o‘ynaydi. Dori vositalarining sifat nazorati jarayonida ushbu ionlarning miqdorini aniqlash ishonchli, tezkor va qaytaruvchan usullar bilan amalga oshirilishi lozim.