OLIY TAʼLIM TIZIMINING ZAMONAVIY MUAMMOLARI VA ULARNING YECHIMLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: maqolada O‘zbekiston oliy ta’lim tizimidagi dolzarb muammolar, ularning asosiy sabablari va ularni hal qilish yo‘llari tahlil qilinadi. Jumladan, oliy ta’limga bo‘lgan talabning ortishi, o‘qituvchilar malakasining yetarli emasligi, ilmiy-tadqiqot ishlarining sustligi, korrupsiya muammolari va amaliyot yetishmovchiligi singari muammolar yoritilgan. Tahlil qilingan statistik ma’lumotlar asosida maqola ilmiy-analitik yondashuvda yozilgan.