INFORMATIKA FANINI O'QITISHDA MOBIL ILOVALARDAN SAMARALI FOYDALANISHNING AFZALLIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada informatika fanini o‘qitish jarayonida mobil texnologiyalardan foydalanish masalalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, ta‘lim sohasini axborotlashtirish masalalari hamda yangi axborot va pedagogik texnologiyalar vositalarini ta‘lim jarayonida qo‘llashning mohiyati, nazariy jihatlari, qo‘llaniladigan simulyator vositalari tahlil qilingan va shu bilan birga mobil dasturlardan keng foydalanish nazarda tutilgan.Аннотация: В статье рассматриваются вопросы использования мобильных технологий в процессе обучения информатике. Также были проанализированы вопросы информатизации сферы образования и сущность, теоретические аспекты использования новых информационно-педагогических технологий в образовательном процессе, применяемые средства симуляции, а также отмечено широкое использование мобильных приложений. предусмотрено.Abstract: This article examines the issues of using mobile technologies in the process of teaching computer science. It also analyzes the issues of informatization of education and the essence, theoretical aspects of the use of new information and pedagogical technologies in the educational process, the simulator tools used, and at the same time, the widespread use of mobile applications is envisaged.