LEKSIK VA FONETIK USLUBIYAT (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada leksik va fonetik uslubiyat tushunchalari, ularning adabiyot va nutq san’atidagi roli tahlil qilinadi. Leksik uslubiyat so‘z tanlovi orqali ifodani boyitish, fonetik uslubiyat esa tovushlar va intonatsiya orqali nutqni ta’sirchan qilish imkoniyatlarini ko‘rsatadi. Maqola uslubiy vositalarning badiiy matnlarda qanday qo‘llanishi va ular o‘rtasidagi bog‘liqlikni yoritadi.Аннотация: В данной статье анализируются понятия лексического и фонетического стилистического приемов, а также их роль в литературе и искусстве речи. Лексический стиль обогащает выражение через выбор слов, а фонетический стиль создает выразительность речи с помощью звуков и интонации. Статья освещает применение стилистических средств в художественных текстах и их взаимосвязь.Annotation :This article analyzes the concepts of lexical and phonetic stylistics and their role in literature and the art of speech. Lexical stylistics enriches expression through word choice, while phonetic stylistics creates expressiveness through sounds and intonation. The article highlights the use of stylistic devices in literary texts and their interconnection.