BOSHQARUV TARTIBIGA QARSHI JINOYATLARNING UMUMIY TAVSIFLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Jinoyatning asosiy bevosita obyekti davlat hokimiyati, boshqaruv va mahalliy o‘zini o‘zi boshqarish organlarining normal faoliyat ko‘rsatishini ta’minlaydigan ijtimoiy munosabatlar hisoblanadi. Qo‘shimcha bevosita obyekt sifatida fuqarolarning qonuniy huquq va manfaatlarini ta’minlashga qaratilgan ijtimoiy munosabatlar hisoblanadi.