FUNKSIONAL BOG'LANISHLARNI KUBIK VA BIKUBIK SPLAYNLAR YORDAMIDA MODELLASHTIRISH: HISOBLASH USULLARI VA DASTURIY TA'MINOTINI PYTHON DASTURLASH TILIDA ISHLAB CHIQISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada funksional bog'lanishlarni kubik va bikubik splaynlar yordamida modellashtirish usullarining keng qamrovli tahlili keltirilgan. Tadqiqot ayniqsa harorat maydonlarini tahlil qilish va murakkab fizik maydonlarni modellashtirish bo'yicha yo'naltirilgan. Interpolyatsiya texnikalari, koeffitsientlarni hisoblash usullari va splayn asosidagi modellashtirish tizimlari uchun dasturiy ta'minot yaratish yondashuvlari batafsil o'rganilgan.