METAN VA KARBONAT ANGIDRIDDAN IBORAT GAZLAR ARALASHMASINING GAZ FAZASIDA IS GAZI BILAN VODOROD ARALASHMASIGA KATALITIK OʻZGARISHINING YUTTIRILGAN NIKELLI KATALIZATORLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ishda metan va karbonat angidriddan iborat gazlar aralashmasining gaz fazasida is gazi bilan vodorod aralashmasiga katalitik oʻzgarishi α-Al2O3, γ-Al2O3, α-Al2O3 SiO2, ZrO2, MgO ga nikel yuritilgan katalizatorlarda oʻrganildi; oraliq metallar bilan va ishqoriy promotrlar bilan modifikatsialangan  katalizatorlarda ham  Ni/α-Al2O3 katalitik faolligi  Ni/γ-Al2O3 nikiga yaqin. Ni-katalizatorlari uchun kokslanishga chidamlilik qatori olingan: