CO2 VA H2 NING QUYI OLEFINLARGA SELEKTIV TRANSFORMATSIYASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ishda pastki olefinlar (C2 =–C4 =, odatda etilen, propilen va butilenni nazarda tutadi) kimyo sanoatining asosiy kimyoviy moddalari bo'lib, an'anaviy ravishda neftga asoslangan termal kreking orqali ishlab chiqariladi. Olefinlarni to'g'ridan-to'g'ri CO2 gidrogenatsiyasi hali ham juda qiyin va bu jarayon uchun samarali katalizatorlarni ishlab chiqish juda ma'qul. Bu jarayonni shamol, quyosh va biomassa kabi qayta tiklanadigan manbalar yordamida ishlab chiqarilgan vodoroddan foydalangan holda birinchi navbatda CO2 ni metanolga aylantirish, so'ngra metanolni olefinlarga aylantirish orqali erishish mumkin. quyi olefinlarni ishlab chiqarishning eng muvaffaqiyatli noneft-kimyoviy yo'llaridan biri ekanligi isbotlangan. Katta CHA tipidagi tuzilishga ega SAPO-34 (ya'ni, a 0,74 0,74 1,0 nm 3D qafas tuzilishi 0,38 0,38 nm kichik oyna o'lchamlari), shuningdek, yuqori gidrotermik barqarorlik va o'rtacha kislotalilik.