O‘ZBEKISTON PROFESSIONAL TA’LIMIDA XALQARO TAJRIBALARNI QO‘LLASH IMKONIYATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston professional ta’lim tizimida xalqaro tajribalarni qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Germaniya, Shveysariya, Janubiy Koreya, Finlyandiya va Singapur kabi mamlakatlarning ilg‘or ta’lim modellarining asosiy xususiyatlari o‘rganiladi va ularning O‘zbekiston sharoitida joriy etilishi bo‘yicha imkoniyatlar ko‘rib chiqiladi. Xususan, huquqiy baza, xalqaro tashkilotlar bilan hamkorlik, texnologik transformatsiya va ishlab chiqarish bilan integratsiyalashuv kabi jihatlar tahlil qilinadi. Shu bilan birga, professional ta’lim tizimida xalqaro yondashuvlarni joriy etishga to‘sqinlik qilayotgan muammolar — moddiy-texnik baza zaifligi, malakali pedagoglar tanqisligi, korxonalar bilan sust hamkorlik va mintaqaviy nomutanosiblik kabi omillar ham yoritilgan. Maqola yakunida ushbu muammolarni bartaraf etish bo‘yicha zarur tavsiyalar berilgan.