BEZAK CHOKLARNI TIKISHDA QO‘LLANILADIGAN USULLAR VA ULARNING SAMARADORLIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotasiya. Ushbu maqolada bezak choklarini tikishda qo‘llaniladigan asosiy usullar va ularning samaradorligi tahlil qilinadi. An’anaviy va zamonaviy tikish texnologiyalari, qo‘llaniladigan materiallar hamda tikuvchilarning malakasi asosida usullarning afzalliklari va kamchiliklari ko‘rib chiqiladi. Maqola bezak choklarining sifatini oshirish va ishlab chiqarish samaradorligini ta’minlash yo‘llarini o‘rganishga qaratilgan.Abstract. This article analyzes the main methods used in sewing decorative seams and their effectiveness. The advantages and disadvantages of the methods are considered based on traditional and modern sewing technologies, materials used, and the skills of seamstresses. The article is aimed at studying ways to improve the quality of decorative seams and ensure production efficiency.