VATAN TARAQQIYOTIDA FUQARONING IJTIMOIY MAS’ULIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada jamiyat taraqqiyotida fuqaro mas’uliyatining o‘rni, ayniqsa, zamonaviy islohotlar jarayonida insonning faol ishtiroki muhim omil sifatida tahlil qilinadi. Shaxsiy ong va tafakkur yuksalishi, ekologik va ma’naviy mas’uliyat, adolatparvarlik va ijtimoiy faollik kabi jihatlar asosida jamiyatning barqaror rivojlanishiga hissa qo‘shish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.Аннотация. В данной статье анализируется роль гражданской ответственности в развитии общества, особенно в условиях современных реформ, где активное участие личности рассматривается как важнейший фактор. Рассматриваются пути внесения вклада в устойчивое развитие общества через повышение личного сознания и мышления, экологическую и нравственную ответственность, стремление к справедливости и социальную активность.Annotation:This article analyzes the role of civic responsibility in the development of society, particularly in the context of ongoing reforms where active individual participation is considered a key factor. It explores ways to contribute to sustainable social development through the enhancement of personal awareness and thinking, ecological and moral responsibility, commitment to justice, and social engagement.