QIZAMIQ KASALLIGINING BELGILARI VA DAVOLASH USULLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Qizamiq kasalligi — bu yuqori yuqumli virusli infektsiya bo‘lib, u asosan bolalar va yoshlar orasida keng tarqalgan. Kasallikning asosiy sababi qizamiq virusining odamdan odamga havo-tomchi yo‘li orqali yuqishidir. Bu virus nafas yo‘llariga kirib, organizmda keng tarqaladi va turli belgilarga sabab bo‘ladi. Qizamiqning asosiy belgilaridan biri yuqori harorat, teri ustida qizil dog‘lar paydo bo‘lishi, shuningdek, yo‘tal, burun oqishi va ko‘z qizarishi hisoblanadi.