BERUNIY QOMUSIY OLIM (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada o‘rta asrning buyuk allomasi, ensiklopedik bilim sohibi Abu Rayhon Beruniy hayoti, ilmiy merosi va uning turli fan sohalariga qo‘shgan hissasi yoritilgan. Beruniyning astronomiya, geografiya, matematika, farmatsiya, tarix va falsafa sohalaridagi yutuqlari uning qomusiy olim sifatidagi maqomini mustahkamlagan. Shuningdek, maqolada olimning xalqlararo ilmiy aloqalarni rivojlantirishdagi o‘rni, uning ilm-fanga bo‘lgan yondashuvi va hozirgi davrdagi ilmiy merosining ahamiyati tahlil etilgan. Maqola talaba va tadqiqotchilar uchun foydali ilmiy manba sifatida xizmat qiladi.