QORAMOLLAR GELMINTOZLARINI ZAMONAVIY DIAGNOSTIKA USULLARIDA ANIQLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Qoramollarda gelmintozlarning parazitlik qilishi chorvachilik sohasiga katta iqtisodiy zarar keltiradi. Ushbu maqola qoramollarda gelmintozlar qo‘zg‘atuvchilarini aniqlashda qo‘llanilayotgan zamonaviy diagnostika usullari haqida adabiyot ma’lumotlari tahlil qilingan. Maqolada diagnostika usullaridan an’anaviy diagnostika usuli, molekulyar diagnostika, serologik diagnostika, tasviriy diagnostika metodlari yoritib berilgan. Zamonaviy diagnostika usullarining chorvachilikdagi ahamiyati, gelmintlar keltirib chiqaruvchi kasalliklarni erta tashxislash, kasalliklarni davolash va chorvachilikda kelib chiqadigan  iqtisodiy zararni oldini olish yordam beradi.