MUSIQA DARSLARIDA “IDROK XARITASI” METODINI QO`LLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Pedagogik amaliyotda ta'lim metodlari muammosi dolzarb bo‘lib qolmoqda. Olim-pedagoglar ta'lim jarayonini kuzatar ekan, o‘qituvchi va o‘quvchilarning faoliyat turlari nihoyatda xilma-xilligiga e’tibor qaratishgan. Aynan shu faoliyat turlari ta'lim metodlari deb ataladi. “Metod” atamasi yunoncha “methodos” so‘zidan kelib chiqqan bo‘lib, “haqiqat sari yo‘l, usul” degan ma’noni bildiradi.