DAVLAT FUNKSIYALARINI ZAMONAVIY MEZONLAR ASOSIDA TASNIFLASHDA YANGICHA QARASHLAR TAHLILI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Davlat funksiyalarini tasniflash orqali uning faoliyat yo‘nalishi, davlatning maqsad va vazifalari qay sohaga yo‘nalganligini aniqlashimiz mumkin. Davlat funksiyalarini tasniflash masalasida aniq bir mezonlar shu kungacha ishlab chiqilmagan. Bu davlatning tadrijiy rivojlanishi bilan bog‘liq bo‘lib, taraqqiyotning u yoki bu bosqichida davlatning funksiyalariga e’tibor ortib ayrim funksiyalariga esa kamayib boradi. Bugungi kunda globallashuv natijasida davlat funksiyalariga ham yangicha qarashlar bilan yondashish zarurati paydo bo‘lmoqda.Аннотация. Классифицируя функции государства, мы можем определить направление его деятельности, на какую сферу направлены цели и задачи государства. Конкретные критерии в вопросе классификации функций государства до сих пор не разработаны. Это связано с историческим развитием государства, когда на той или иной стадии развития внимание к функциям государства возрастает, а к отдельным функциям-уменьшается. Сегодня в результате глобализации возникает необходимость подойти и к функциям государства с новыми взглядами.Annotation. By classifying the functions of the state, we can determine the direction of its activity, what area the goals and objectives of the state are oriented. When it comes to classifying state functions, no specific criteria have been developed to this day. This is due to the evolutionary development of the state, and at one stage or another of the development, attention to the functions of the state increases, while it decreases to certain functions. Today, as a result of globalization, there is also a need to approach state functions with new perspectives.