RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA TIL O’RGANISHDA SUN’IY MUHIT: INTERAKTIV PLATFORMALAR TA’SIRI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Abstract. This article analyzes the influence of modern digital technologies and platforms based on artificial intelligence on the language learning process. Effectiveness of learning foreign languages ​​through interactive applications, online courses, artificial intelligence chat-bots, user motivation and level of mastery will be covered on a scientific basis. Also, students' digital literacy and the importance of proper use of technological tools are discussed.           Абстрактный. В данной статье анализируется влияние современных цифровых технологий и платформ на основе искусственного интеллекта на процесс изучения языка. На научной основе будет освещена эффективность изучения иностранных языков с помощью интерактивных приложений, онлайн-курсов, чат-ботов с искусственным интеллектом, мотивация пользователей и уровень владения ими. Также обсуждаются цифровая грамотность студентов и важность правильного использования технологических инструментов.Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektga asoslangan platformalarning til o‘rganish jarayoniga ko‘rsatayotgan ta’siri tahlil qilinadi. Interaktiv ilovalar, onlayn kurslar, sun’iy intellekt chat-botlari orqali chet tillarini o‘rganish samaradorligi, foydalanuvchilarning motivatsiyasi va o‘zlashtirish darajasi ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning raqamli savodxonligi va texnologik vositalarni to‘g‘ri ishlatish muhimligi haqida fikr yuritiladi.