AXBOROT TEXNOLOGIYALAR VA KOMMUNIKATSIYANI RIVOJLANTIRGAN HOLDA SIFATLI ZAMONAVIY BANK XIZMATLARINI JORIY ETISH YO‘LLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada axborot texnologiyalari va kommunikatsiya vositalarining bank sektoriga ta’siri, ularning zamonaviy va sifatli moliyaviy xizmatlarni yaratishdagi roli tahlil etiladi. Raqamli bank xizmatlari, mobil ilovalar, onlayn to‘lov tizimlari, sun’iy intellekt va blokcheyn texnologiyalarining bank amaliyotiga joriy qilinishi orqali mijozlarga qulay, tezkor va xavfsiz xizmat ko‘rsatish imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston bank tizimida IT infratuzilmani takomillashtirish, kiberxavfsizlikni ta’minlash va mijozlar ishonchini oshirish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi. Xorijiy tajriba asosida bank xizmatlarini raqamlashtirishning samarali yo‘llari tahlil qilinadi.