O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI BANK TIZIMIDAGI INFRATUZILMANI RIVOJLANTIRISHDA XORIJ TAJRIBASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O’zbekiston Respublikasi bank tizimidagi infratuzilmani rivojlantirish bo‘yicha xorijiy davlatlar tajribasi o‘rganiladi. Bank xizmatlari sifati, raqamli texnologiyalar joriy etilishi, to‘lov tizimlari va moliyaviy inklyuziya bo‘yicha ilg‘or mamlakatlar – AQSh, Germaniya, Janubiy Koreya va Singapur misolida tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonda bank infratuzilmasini takomillashtirish yo‘lida xorijiy tajribani mahalliy sharoitlarga moslashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Muallif bank infratuzilmasining raqamlashtirilishi, zamonaviy to‘lov tizimlari va moliyaviy xizmatlarga keng ommani jalb etish orqali mamlakat moliyaviy barqarorligini ta'minlashdagi o‘rni haqida xulosa chiqaradi.