DONARLIK TIZIMI YUNALISHLARI VA TURLARINI BILASIZMI ? (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Hozirgi kunda respublikamizda malumbir donarlik tizimlarini yo’lga qo’yish borasida ko’plab ishlar olib borilmoqda ,ammo rivojlangan mamlakatlar tibbiyoti bu soha juda ehtiyotkorlik va ko’plab mablag’  talab etishini ko’rsatdi. Hozirda tana a’zolari bundan tashqari to’qimalar ham ko’chirib o’tkazish yo’lga qo’yilmoqda . Bu jarayonda  sifatli muhit va o’z ishining tajribali salohiyatli kadrlari tayyorlash bugungi kun talabidir.Аннотация: В настоящее время в нашей республике ведется большая работа по созданию определенных систем донорства, но медицина развитых стран показала, что эта сфера требует большой осторожности и больших средств. В настоящее время помимо органов пересаживают ткани. В этом процессе качественная среда и подготовка способных кадров с опытом работы являются требованием сегодняшнего дня.Abstract: Currently, a lot of work is being done in our republic to establish certain donation systems, but the medicine of developed countries has shown that this area requires great care and a lot of money. Currently, in addition to organ transplantation, tissues are also being established. In this process, a quality environment and the training of experienced and capable personnel are the requirements of today.