TARMOQ TRAFIGIDAGI ANOMAL HARAKATLARNI ANIQLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Tarmoq trafigidagi anomal harakatlarni aniqlash zamonaviy axborot texnologiyalari va kiberxavfsizlik sohasida muhim ahamiyat kasb etadi. Internet va boshqa tarmoqlar orqali uzatiladigan maʼlumotlarning hajmi va murakkabligi kundan-kunga ortib borayotgani sababli, tarmoq trafigidagi noanʼanaviy, yaʼni anomal harakatlarni aniqlash tarmoq xavfsizligini taʼminlashda asosiy vazifalardan biriga aylangan. Anomal harakatlar tarmoqdagi odatiy faoliyatdan farq qiluvchi, xavf tug‘dirishi mumkin bo‘lgan yoki tarmoqning ishlashiga salbiy taʼsir ko‘rsatadigan harakatlar sifatida qaraladi. Bu harakatlarni aniqlash orqali kiberhujumlarni oldini olish, tarmoqdagi nosozliklarni aniqlash va bartaraf etish imkoniyati paydo bo‘ladi.