MAVZU TANALARNING O‘SISH ULG‘AYSH DINAMIKASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
O‘sish va rivojlanishni tavsiflovchi asosiy ko‘rsatkich qishloq xo‘jalik hayvonlarining tirik vaznini o‘zgarishi va o‘sishi intensivligidadir . Hayvonlarning o‘sishi turli xil  usullar bilan hisobga olinadi. Lekin eng ko‘p foydalanadigan usul  hayvonlarning  tanasining vaznining o‘zgarishlarni tizimli tarozida tortish orqali hisobga olishdir.  Bu usulda hayvonning o‘sish tezligini aniqlash uchun  eng ko‘p foydalanidigan va aniq usuldir.The main indicator that characterizes growth and development is in the intensity of changes and growth of living weight of agricultural animals . Animal growth is taken into account in different ways. But the most used method is to take into account the changes in the weight of the animal's body by weighing it on a systemic scale. This method is the most used and accurate method for determining the growth rate of an animal.