O'ZBEKISTONDA YASHIL IQTISODIYOT: XALQARO STANDARTLAR VA BARQAROR RIVOJLANISH YO'LIDA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: O'zbekistonda yashil iqtisodiyotga o'tishning dolzarbligi va ahamiyati, xalqaro standartlarni qo'llashning iqtisodiy va ekologik barqarorlikka ta'siri tahlil qilingan maqolada mamlakatning tayyorgarlik darajasi va amalga oshirilishi zarur bo'lgan chora-tadbirlar ko'rib chiqiladi. Maqolada yashil iqtisodiyot modelining O'zbekistonning uzoq muddatli barqaror rivojlanishiga hissa qo'shishi, shuningdek, atrof-muhitni muhofaza qilish, energiya samaradorligini oshirish va qayta tiklanadigan energiya manbalaridan foydalanishning ahamiyati ta'kidlanadi. Xalqaro hamkorlikni mustahkamlash va qonun hujjatlari bazasini takomillashtirish kabi muhim masalalar ham ko'rib chiqiladi