EKSTREMIZM TUSHUNCHASI VA UNING ZAMONAVIY TAHDID SIFATIDAGI MOHIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maqolada ekstremizm tushunchasining nazariy-huquqiy asoslari, uning kelib chiqish sabablari va zamonaviy tahdid sifatidagi mohiyati tahlil etiladi. Muallif turli ilmiy manbalar asosida ekstremizmning mafkuraviy, psixologik va huquqiy jihatlarini yoritib, ushbu xavfli hodisaga qarshi kurashning samarali yo‘nalishlarini belgilaydi. Xususan, yoshlar tarbiyasi, mafkuraviy immunitetni shakllantirish, qonunchilikni takomillashtirish kabi choralar muhim omil sifatida ko‘rsatiladi.Аннотация: В статье рассматриваются теоретико-правовые основы понятия экстремизма, его причины и сущность как современной угрозы. На основе анализа научных источников автор раскрывает идеологические, психологические и правовые аспекты экстремизма, акцентируя внимание на эффективных мерах противодействия. Особое внимание уделяется воспитанию молодежи, формированию идеологического иммунитета и совершенствованию законодательства.Annotation: The article examines the theoretical and legal foundations of the concept of extremism, its causes, and its essence as a modern threat. Drawing on various scholarly sources, the author explores the ideological, psychological, and legal dimensions of extremism and outlines effective countermeasures. Particular attention is given to youth education, building ideological immunity, and improving legislation.