AYOLLAR NIMCHASINI TIKISH TEXNOLOGIYASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ayollar nimchasini tikish texnologiyasining barcha bosqichlari keng qamrovda tahlil qilingan. Avvalo, nimchaning funksional va estetik ahamiyati, model tanlash mezonlari, ayol figurasining morfologik xususiyatlari va mavsumiylik kabi omillar o‘rganilgan. Keyinchalik konstruksiyalash, andoza tayyorlash, sinov tikuvlari va tayyor andozalarni matoga ko‘chirish kabi muhim texnologik bosqichlarga alohida e’tibor qaratilgan. Har bir bosqichda aniqlik, proporsional uyg‘unlik, texnik nuqtai nazardan qulaylik va zamonaviy moda talablari asosida yondashuv taklif etilgan. CAD dasturlaridan foydalanish, sinov andozalari orqali ergonomik tekshiruvlar va yakuniy ko‘chirish texnologiyasi maqolaning amaliy qiymatini oshiradi.Abstract. This article comprehensively analyzes all stages of the technology of sewing women's skirts. First of all, factors such as the functional and aesthetic importance of the skirt, the criteria for selecting a model, the morphological features of the female figure and seasonality are studied. Then, special attention is paid to such important technological stages as design, pattern preparation, test seams and transfer of finished patterns to fabric. At each stage, an approach is proposed based on accuracy, proportional harmony, convenience from a technical point of view and modern fashion requirements. The use of CAD programs, ergonomic checks through test patterns and the technology of final transfer increase the practical value of the article.