MAMLAKATIMIZDA KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISHNING DOLZARBLIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola mamlakatimizda kambag‘allik, sabablari va uning darajasini qisqartirishga qaratilgan. mamlakatimizda aholi kambag‘alligining namoyon bo‘lishi va hududiy ko‘rsatkichlari tahlil qilingan. Aholining kambag‘al, yordamga muhtoj, “Temir daftar”ga kiritilgan fuqarolari hayotidagi o‘zgarishlar qanday bo‘layotganini ijtimoiy so‘rovnoma o‘tkazish orqali o‘rganilgan.Abstract. This article is aimed at reducing the causes of poverty of the population and its level. The manifestations of poverty in the population of Uzbekistan and regional indicators are analyzed. Changes in the lives of poor and needy citizens included in the Iron Register were studied through a social survey.