“O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA FUQAROLARNING HUQUQ VA ERKINLIKLARI” (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida fuqarolarning huquq va erkinliklari, ularning kafolatlanishi, huquqiy himoyasi va amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilinadi. Maqola O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi, Fuqarolik kodeksi, Mehnat kodeksi va boshqa normativ-huquqiy hujjatlar asosida fuqarolarning ijtimoiy, siyosiy va iqtisodiy huquqlari hamda burchlari yoritiladi. Shuningdek, fuqarolarning huquqlarini himoya qilishda davlat organlarining roli, ichki ishlar organlarining o‘rni va axborot muhitida huquq va erkinliklarni ta'minlash masalalari ko‘rib chiqiladi.