“DATA SCIENCE”NING GEOGRAFIYA SOHASIDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI DOIRASIDA BA’ZI MULOHAZALAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Tarixda hech qachon ko‘p geografik ma’lumotlarga ega bo‘lgan vaqt bo‘lmagan, bu fazoviy jihatdan faollashtirilgan ijtimoiy fanlar uchun inson va atrof-muhit muammolarining ko‘pligini tushunish uchun katta imkoniyatlar yaratadi [1]. Bunday ma’lumotlar ko‘plab manbalar, jumladan yerni kuzatish uchun o‘rnatilgan va yangi texnologiyalari tomonidan yaratilishi; smartfonlarning miniatyuralashtirilgan va kengaytirilgan mobil sensorli platformalari shular jumlasidandir [2].