MATEMATIKA DARSIDA QO‘LLANILADIGAN INTERAKTIV METODLAR. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maqolada matematika darslarida interfaol metodlardan foydalanish imkoniyatlari va afzalliklari xususida so‘z yuritiladi. Yangi pedagogik texnologiyaning afzalligi zamon sinovidan o‘tib, interfaol darsning sifat va samaradorligini oshirishda muhim omil ekanligi o‘z isbotini topmoqda. Bugungi  kunda  o‘quvchilarning  o‘quv  va  ijodiy  faolliklarini  oshiruvchi hamda  ta’lim-tarbiya  jarayonining  samaradorligini  kafolatlovchi  pedagogik  texnologiyalarni qo‘llash borasida katta tajriba to‘plangan bo‘lib, ushbu tajriba asoslarini tashkil etuvchi metodlar interfaol metodlar nomi bilan yuritiladi.Аннотация: В статье рассматриваются возможности и преимущества использования интерактивных методов на занятиях по математике. Преимущество новых педагогических технологий прошло испытание временем и является важным фактором повышения качества и эффективности интерактивных уроков. Сегодня накоплен большой опыт использования педагогических технологий, повышающих учебную и творческую активность учащихся и гарантирующих эффективность учебного процесса, а методы, составляющие основу этого опыта, называются интерактивными методами.Abstract: The article discusses the possibilities and advantages of using interactive methods in mathematics classes. The advantage of new pedagogical technology has passed the test of time and is proving to be an important factor in improving the quality and efficiency of interactive lessons. Today, a lot of experience has been gained in the use of pedagogical technologies that increase the educational and creative activities of students and guarantee the effectiveness of the educational process, and the methods that form the basis of this experience are called interactive methods.