BO'LAJAK IQTISODCHI MUTAXASSISLARNING INNOVATSION TA'LIM TEXNOLOGIYLARI YORDAMIDA KREATIV FIKRLASH QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH YEVROPA ITTIFOQI MEXANIZMLARI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Pedagogik va ijtimoiy taraqqiyotning yuqori pog‘onasida turgan Yevropa Ittifoqi bugun iqtisodiy kadrlarni yetishtirib chiqarishda  davr etirof etgan, mukammal texnologik tizimini ishlatmoqda. Xususan, G‘arbiy Yevropa mamlakatlari  OTMlarida, bo‘lajak iqtisodchi kadrlar o‘rtasida o‘tkazilgan choraklik “WEESS”  so‘rovnomasi tahlillariga ko‘ra, yillik pedagogik samaradorlik o‘rtacha 87 foizni, har bir bitiruvchi kadrning kreativ fikrlash qobiliyati esa 77,8 foiz ko‘rsatkichni ko‘rsatdi.  Ushbu maqolada, bo'lajak iqtisodchi mutaxassislarning innovatsion ta'lim texnologiylari yordamida kreativ fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish yevropa ittifoqi mexanizmlari yoritilgan.