SUN'IY INTELLEKT INSON HAYOTINI OSONLASHTIRADIMI YOKI TAHDIDMI ? (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining inson hayotiga ta’siri, ularning qulayliklar va xavf-xatarlar jihatidan tahlili keltirilgan. Asosiy e’tibor sun’iy intellektning ijtimoiy, iqtisodiy, ta’limiy va axborot xavfsizligi sohalarida qanday rol o‘ynashiga qaratilgan. Maqolada zamonaviy SI ilovalari misolida uning inson hayotini osonlashtiruvchi imkoniyatlari va ehtimoliy xavflari yoritiladi. Yakunda esa muvozanatli va mas’uliyatli yondashuv bo‘yicha takliflar bildirilgan.