KASBIY-PEDAGOGIK IJODKORLIKNI BAHOLASH MEZONLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida bo‘lajak mutaxassislarning kasbiy-pedagogik ijodkorligini shakllantirish va baholashning ilmiy-metodik asoslari yoritilgan. Pedagogik ijodkorlikni rivojlantirishda kompetentlikning tutgan o‘rni, ta’lim texnologiyalarining roli, baholash mezonlari va metodik yondashuvlar tizimli tahlil qilinadi. Muallif kasbiy kompetentlikni rivojlantirish bosqichlarini, ta’lim samaradorligini oshirish omillarini va baholash shakllarining xususiyatlarini aniqlab beradi. Shuningdek, nazorat va baholash faoliyatining pedagogik jarayondagi ahamiyati ham chuqur yoritilgan.