"MUHAMMAD YUSUF SHE'RLARIDA VATAN MADHI" (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Muhammad Yusuf she’rlari o‘zining chuqur ma’nosi, milliy ruhiyati va vatanparvarlik kayfiyati bilan o‘zbek adabiyotida alohida o‘rin egallaydi. Uning ijodida Vatan mavzusi doimiy ravishda markaziy o‘rinlardan birini tashkil etadi. Vatan madhi uning she’rlarida nafaqat yurtga bo‘lgan muhabbat, balki milliy qadriyatlarni asrash, tarixiy ildizlarga hurmat va kelajak avlodlarga vatanparvarlik ruhini singdirish vositasi sifatida namoyon bo‘ladi. Muhammad Yusufning vatanparvarlik she’rlari o‘zbek xalqi uchun jonajon yurtning qadr-qimmati, uning go‘zalligi va bag‘rikengligi haqida chuqur fikrlarni ifodalaydi.