RAQAMLI ELEKTR TARMOQLARI (SMART GRID) TIZIMLARINING AFZALLIKLARI VA RIVOJLANISH YO'NALISHLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Raqamli elektr tarmoqlari, ya'ni Smart Grid tizimlari, energiya sohasida yuz berayotgan texnologik inqiloblarning eng muhim qismidir. An'anaviy elektr tarmoqlari bilan solishtirganda, Smart Grid tizimlari energiyani taqsimlash va boshqarishni raqamli texnologiyalar yordamida avtomatlashtirish, shuningdek, energiya ishlab chiqaruvchilar va iste'molchilar o‘rtasida interaktiv aloqani ta'minlash imkonini beradi. Bu tizimlarning afzalliklari va rivojlanish yo‘nalishlarini kengroq ko‘rib chiqish uchun, avvalo ularning asosiy xususiyatlari va qanday ishlashi haqida tushuncha berish zarur.