"SHAR SEGMENTI" (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Shar segmenti atamasi ko‘pincha geografiya, astronomiya va biologiya sohalarida uchraydi. Bu tushuncha turli kontekstlarda turlicha mazmunga ega bo‘lishi mumkin, ammo umumiy jihatdan shar segmenti — bu shar shaklidagi jismlarning yoki yuzalarning bir qismi yoki bo‘lagi hisoblanadi. Ushbu maqolada shar segmentining tushunchasi, xossalari, amaliy qo‘llanilishi va uning turli sohalardagi ahamiyati haqida ma'lumotlar berilgan.