O'YINLARNING BOLALAR PSIXALOGIYASI VA RIVOJLANISHGA TASIRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ko'pchilik psixologlar hamda pedagoglar o'yinning psixologik masalalari bilan bevosita shug'ullanib o'yinlarning bolaning psixik kamol toptirishdagi ahamiyatiga alohida to'xtalib o'tganlar, ma`lumki o'yin bola uchun voqelikni aks ettirishdir. Bu voqelik bolani qurshab turgan voqelikdan ancha qiziqarlidir. O’yinning qiziqarliligi uni anglab yetishning osonligidadir. Kattalar hayotid faoliyat, xizmat, yumush qanday ahamiyatga ega bo'lsa bola hayotida o'yin ham shundayahamiyatga ega.