RAQAMLI TAʼLIM MUHITIDA SUNʼIY INTELLEKT ELEMENTLARIDAN FOYDALANISH METODIKASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada raqamli taʼlim muhitida sunʼiy intellekt (SI) texnologiyalaridan samarali foydalanish metodikasi yoritilgan. Sunʼiy intellekt elementlari orqali o‘quvchilarning individual qobiliyatlarini baholash, o‘quv jarayonini shaxslashtirish, interaktiv va adaptiv o‘quv platformalari yordamida bilim olish samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, SI asosida yaratilgan virtual o‘qituvchilar, avtomatik tahlil vositalari va bilim monitoringi tizimlarining raqamli ta’limdagi o‘rni ham tahlil qilinadi. Maqolada amaliy tavsiyalar, zamonaviy SI vositalari va ularni o‘quv jarayoniga integratsiya qilish bo‘yicha takliflar keltirilgan.