1937–1938 YILLARDAGI "KATTA TERROR": MARKAZ VA RESPUBLIKALAR O‘RTASIDAGI SIYOSIY MUNOSABATLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 1937–1938 yillarda SSSR miqyosida olib borilgan “Katta terror” siyosatining mohiyati va uning respublikalar, xususan, O‘zbekiston bilan bo‘lgan siyosiy munosabatlarga qanday ta’sir qilgani tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Markaz tomonidan tashabbus qilingan bu kampaniyaning hududiy ijrosi, mahalliy elita bilan bo‘lgan ziddiyatlar va oqibatda shakllangan siyosiy itoat tuzilmasi haqida ilmiy yondashuv asosida fikr yuritiladi.